אתם בוודאי אומרים "מי שמע על דיאטה ללא ירקות?" ירקות הם אבני בניין חשובות ביותר – וחשוב לצרוך אותם באופן יום- יומי, הם משביעים תודות לאחוז הנוזלים שבהם, הם עוזרים לעיכול ומכילים מינרלים ויסודות תזונתיים בעלי ערך מיוחד עבורנו. אז למה להמנע מירקות בתפריט? מדוע לא להמנע רק מחלק מהירקות? ואיך זה הגיוני שבמקום לעשות דיאטת חסה או כל דיאטה שמורכבת למעשה מירקות, נמנעים דווקא מהם ? התשובה היא, שלא ניתן (ורצוי שלא, לפחות) לחמוק מן הירקות, וגם מי שלא אוהב לאכול ירקות חיים, שימצא להם סגנון הגשה אחר.
דיאטה לדוגמה ללא ירקות (לסירוגין)
לא ניתן למנוע ירקות מן הגוף לאורך תקופה ארוכה ולהשאיר אותו בריא (אלא אם זה מעורב בקבלת ויטמינים ומינרלים באופן מלאכותי). אדם, שעושה דיאטה במטרה להפחית משקל רב מגופו (לדוגמה: 20 ק"ג) יכול לעשות דיאטה שבה יום אחד הוא לא אוכל את הירקות – ובמקום זה התפריט יורכב מחלבונים, ואילו ביום השני – יאכל ירקות והגוף יקלוט אותם באופן יעיל יותר.
חשיבות ירקות לדיאטה
ירקות הם מחיר זול מבחינת קלוריות בשביל הפחתה במשקל: הם משביעים ובריאים. מה עושה מי שלא אוהב ירקות? איך להתמודד עם דיאטה, אם בדרך כלל היא מורכבת מירקות? הפתרון הוא להגיש את הירקות באופן מבושל קלות (ולא חי ולא "הרוג") כדי שמצד אחד לא יגרום לתחושה לא נעימה, ומצד שני – ישמור על הערך התזונתי שלו (כלומר על הויטמינים וכו´).
ירקות, לא תוספי תזונה
כשמוסיפים תוספי תזונה, זה אומר פחות נפח בגוף מצד אחד של חומרים. מצד שני, רצוי לא לקחת תוספי תזונה על חשבון הירקות: הקיבה כל כך עסוקה בפירוק של החומרים הבריאים של הירקות, שכבר רצוי לאכול אותם.