|
|
איך לא שוברים את הדיאטהדיאטה היא שינוי בהרגלי האכילה, ולפעמים גם בהתנהגות. משהו חייב להשתנות על מנת שיהיה אפשר להגיע לתוצאה ככל שהשינוי יהיה הדרגתי יותר, כך פחות נבחין בשינוי, הגוף יקבל זאת בפחות דרמות, ויסתגל למצב החדש. והסתגלות למצב החדש זה אומר ניצחון. מתי אנחנו שוברים דיאטה? גם כשהגוף כבר "מכור" לאוכל שאותו אנחנו אוכלים, אפשר לעשות את השינוי, אבל איך לעשות אותו? המצב הולך ומחמיר כשהתוצאות לא נראות לעין ועל גבי המשקל לאחר אימון בחדר כושר. אז איך עושים את הצעד הנכון, תרתי משמע?
לשלול אכילה רגשית מכירים את מי ש"חייב לאכול מתוק" בשניה שסיים ארוחת מלכים? מכירים את מי שלא יכול לעבור ליד מקרר ולא לחטוף משהו? אולי התכוננות למבחן היא התירוץ הטוב ביותר לעשות הפסקות מתודיות וגם קולינריות? אז זהו שלא, מי שרוצה לעשות דיאטה חייב לשמור על התוכנית שנבנתה מראש, על הפתרונות למצבים השונים (לפעמים גם מנטלית), והכי חשוב- לא להתנות את האוכל בפעולה אחרת כמו למשל מעבר ליד המטבח, אלא אם זה נוצר מתוך שיקול מחושב.
תכנון מוקדם מראש התכנון המוקדם נועד למנוע מצבים שבהם "הקרקע נשמטת מתחת לרגליים" והדיאטה הולכת לאיבוד. ישנם פתרונות גם למצבי רעב רגעיים. מה שחשוב זה להרכיב את הדיאטה ביחד עם דיאטן שערך את כל המדידות החשובות לגוף, ולהכין את חשיבות מרכיבי התזונה. אפשר לתכנן גם פעילות גופנית ודיאטה- האחד עוזר לשני: בזמן שמתעמלים לא אוכלים, ולא רק זה, אלא מאזן הקלוריות משתנה.
מאיזו דיאטה להמנע? ישנן דיאטות שהן המתכון הבטוח לאי הצלחה, שיחזירו אותנו לאכול ואפילו יותר מהרגיל. דיאטה מהירה למשל היא מתכון בטוח להרעבת הגוף, כאשר מונעים ממנו במודע מרכיב אחד לפחות שחיוני לבניית הגוף. בנוסף, ישנן דיאטות שגורמות לאוכל לצאת יותר מהר מהגוף – אלו הדיאטות שמוציאות נוזלים ומרכיבים תזונתיים מהגוף ואולי עוד לפני שעוכלו – אלו דיאטות לא מומלצות.
|
|
|