|
|
שיקולים בתהליך דיאטהתהליך דיאטה שהוא סוף מעשה במחשבה תחילה. יש לתכנן דיאטה ולהיות מדויקים כדי שהיא תצליח. כדי שלא לעמוד בפיתויים של הגירויים הראשוניים ההישרדותיים הללו, יש לתכנן מראש תוכנית פעולה שתתאים לכל מצבי ההצלחה והכניעה הצפויים להגיע. רוב הדיאטות נעשות במטרה להפחית במשקל לפני אירוע מסוים, כמו למשל דיאטה לפני חתונה או אירוע, דיאטה אחרי לידה ועוד. כאן האולטימאטום מסומן וברור, על כן הרבה יותר קל פסיכולוגית להתמודד עם הדיאטה, אבל מה קורה כשהדיאטה נתפשת כדרך חיים וקשה לעשות את השינוי הפרקטי לעניין?
כמה צעדים מקלים כדי למצוא צעדים מקלים (תרתי משמע) בעניין הדיאטה, חשוב להתייעץ עם דיאטן, אשר יחבר את התוכנית המתאימה ביותר לאחר לקיחת מדדים שונים גופניים ושאילת שאלות רלוונטיות. יתכן שאל הדיאטה תתווסף פעילות גופנית שתעזור בחילוף חומרים מהיר יותר. השינוי במשקל הוא הליך שיותר קל לבצע, העניין הוא השמירה על הפלטאו הזה. יש לקבוע יום אחד בשבוע שיהווה את יום השקילה הקבוע, ולרשום את התוצאות מדי שבוע לאורך התהליך עם תפריט דיאטה מתוכנן מראש. לפעמים חשוב התזמון בחיים. זמן האכילה יכול לשנות פלאים את אופן העיכול וכן את התרגום של החומרים שעוכלו על ידי הגוף לצורה מסוימת של אבני בניין (חלבונים או שומנים למשל).
אפשרויות לדיאטה העוסקים בעשיית הדיאטה משתמשים בדרך כלל במחשבון קלוריות או תפריט מסודר שיראה כמה קלוריות נכנסות לגוף. ממש כמו יום שקילה, רצוי לבחור יום ממוצע ואופייני, ולחשב את כמות הקלוריות שנצרכו באותו היום. ממש מדגם אקראי, ולבדוק האם אתם עומדים במשימה. ישנה גם אפשרות השיטה ההתנהגותית: מתן צ´ופרים (לא תזונתיים) ביום או בשבוע שבו הכל הלך "לפי הספר", ולהיפך ביום שבו "נכנעתם". ישנה גם שיטת הפלוסים והמינוסים על המקרר, ועוד.
|
|
|