בעולם המודרני מצד אחד הקדמה בתחום הרפואה משפיעה על המודעות הגלובלית בקרב האוכלוסייה לגבי הבעיות הקשורות לדיאטה ותזונה אך מצד שני הפרסום המואץ של ענקיות הצריכה משפיעה על הקנייה המרובה של מצרכים בעלי ערכים קלוריים גבוהיים במיוחד. הבעיה של צריכה מרובה של מוצרים משמינים כגון: שוקולדים, דברי מאפה, גלידות ומשקאות ממותקים, משפיעה במיוחד על צרכנים צעירים כגון בני נוער וילדים.
בדיקה של בעיות תזונה של מטופל
כיום, קיימות דרכים רבות באמצעותן ניתן לגלות אודות בעיות התזונה של המטופל. בדרך כלל, המטופלים אשר מודאגים מהרגלי התזונה שלהם יכולים לעבור בדיקת דם פשוטה אשר מלמדת אודות המצב הכללי של ערכים תזונתיים באברים פנימיים בגוף, פעילות של קיבה ומערכת העיכול ועוד. באמצעות בדיקת הדם ניתן לגלות את כמות ההמוגלובין, ברזל, מגנזיום, ויטמינים, טריגלצירידים, כולסטרול, ועוד. בדיקת דם נותנת את המושג הכולל אודות מצב בריאותי של המטופל והרגלי התזונה שלו. לפי התוצאות של בדיקה, הדיאטנית או הרופא מחליטים אודות הצעדים שיש לנקוט על מנת לשפר את מצבו של המטופל.
שמירה על תזונה נכונה ובריאה
בדרך כלל הדיאטנית קובעת פגישה עם המטופל על מנת לקבוע תוכנית אכילה אשר מותאמת במיוחד למשקלו של המטופל, הבעיות התזונתיות שלו ואורח החיים אותו מנהל. לאחר הפגישה הדיאטנית עוכבת בצורה מקצועית וצמודה אחר הפעילות של המטופל וההשגים שלו.