דיאטן קליני, בהגדרתו, הינו מקצוע פרה- רפואי המתמקד בהתאמת התזונה לכל אדם ואדם על פי דרישותיו וצרכיו האישיים הפיסיולוגיים, המשתנים על פי גילו, מצבו הבריאותי והאסתטי. בישראל נלמד מקצוע זה בשלושה מוסדות לימוד שונים, המקנים את התואר B.sc במדעי התזונה. לאחר קבלת התואר, נדרשים הבוגרים לעבור הכשרה מעשית מטעם משרד הבריאות, כאשר בסיומה רשאים אלה לעסוק במקצוע דיאטן קליני.
דיאטן קליני- למה ומדוע?
ההסתייעות בדיאטן קליני מבטיחה יצירתו של תפריט מאוזן, המבטיח הרזיה בטוחה ויעילה. בסיס הידע הנרחב של הדיאטן וניסיונו המקצועי מעניקים לכל אדם את האופציה להוריד במשקל באופן מושכל. בין השאר, ניתן לעשות שימוש בשירותיו של דיאטן קליני דרך שלל גופי מערכת הבריאות- החל מקופות החולים ובתי החולים, דרך בתי אבות ועד מועדוני כושר ומוסדות פרטיים.
מהי דיאטה נכונה?
דיאטה נכונה, כאמור, מתבססת על צריכת תפריט מאוזן. במהותה, אכילה מאוזנת צריכה לכלול את כלל אבות המזון בכמות המתאימה, תוך הישענות על כללי פירמידת המזון. ביכולתו של דיאטן קליני לשלב ידע זה עם התאמה מקסימלית לאדם המבקש להרזות, באופן שייצור דיאטה נכונה- ובעלת תוצאות. יודגש, כי במקביל לדיאטה, יש לבצע פעילות גופנית קבועה שמטרתה לחטב את הגוף ולסייע בהורדה במשקל.