דיאטה של מרכיב אחד, כשמה כן היא- שיטת הורדה במשקל המבוססת על אכילה של מרכיב מזון ראשי אחד, כאשר בין הדיאטות השכיחות מסוג זה- דיאטת לחם, אבטיח, שעועית לבנה, כרוב, מלפפון ודיאטת תפוחי אדמה. דיאטה של מרכיב אחד מאפשרת ירידה מהירה ואינטנסיבית במשקל, אך היות ומדובר בתהליך קיצוני המורכב מתפריט שאינו מאוזן, חשוב להקפיד על שימוש נכון בדיאטה, באופן שזו לא תגרום נזקים לגופנו.
כיצד יש להשתמש בדיאטה של מרכיב אחד?
קודם לכל, חשוב מאוד לציין כי השימוש בדיאטה של מרכיב אחד מיועד לתקופת זמן קצרה של יום עד מספר ימים בלבד. בכדי לשמור על הישגיה של דיאטה מהירה זו לאורך זמן, יש להתחיל מיד עם סיומה בדיאטה מאוזנת שבבסיסה תפריט המורכב מכלל אבות המזון. חזרה להרגלי האכילה שאפיינו את האדם המבקש לרדת במשקל לפני השימוש בדיאטה של מרכיב אחד תגרום לחזרתו המהירה למשקל הקודם ולעיתים קרובות אף לעלייה של מספר קילוגרמים מעל משקלו הראשוני.
מה הסיכונים הנלווים לשימוש בדיאטה של מרכיב אחד?
הישענות על מרכיב מזון אחד גורמת באופן ישיר לחסך תזונתי במישור הפיסי, כמו גם במישור הנפשי. בעת אכילה של רכיב מזון מסוים נוצר מחסור חמור בויטמינים, מינרלים וחלבונים, כך שזו יכולה להוביל למצבים פיזיולוגיים של חוסר בסידן ודלדול במסת העצם, כמו גם שינויים לרעה במראה החיצוני, כמו לדוגמא איבוד שיער. בנוסף, רבים מתקשים להתחיל בדיאטה מאוזנת בסיום תהליך דיאטת הבזק ואף מתחילים בזלילת יתר חסרת פרופורציות למול הרגלי האכילה שאפיינו אותם טרם השימוש בדיאטה של מרכיב אחד. חשוב מאוד, אם כן, להיעזר בדיאטנית מומחית בכדי להבטיח ירידה בטוחה ובריאה במשקל, תוך שימוש בתפריט מאוזן המעניק תוצאות מקסימליות לטווח הארוך.